Възраждане“  тръгна на тези избори със силна заявка за победа. Това

...
Възраждане“  тръгна на тези избори със силна заявка за победа. Това
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Условията, които България трябва да изпълни за членство в ЕС унищожават родната икономика и ни превръщат в суровинен придатък

" Възраждане “  тръгна на тези избори със мощна поръчка за победа. Това разяснява за Радио " Фокус “ – Варна ръководителят на партията и лидер на листата в морската столица доктор Костадин Костадинов. Той очерта  първите дейности, които ще бъдат подхванати в случай че Възраждане завоюва избори и ръководи независимо.

" Първото нещо, което ще създадем – безусловно в първия ден, в който имаме опция да управляваме страната, е да премахнем проекта за приемане на еврото. Това е първото и най-спешно деяние, което ще предприемем в случай че управляваме България.  Директно това решение отива в кошчето за отпадък и няма да има евро в страната ни ", съобщи той.

" Второто нещо, което ще създадем, е да възстановяваме връзките ни с " Газпром “, с цел да можем да подсигуряваме дълготрайните доставки на газ “, съобщи Костадинов и акцентира, че евтините енергоносители са в основата на стабилната стопанска система.  Той уточни, че няма по какъв начин България да има постоянна стопанска система в случай че всеки месец доставките на газ са под въпрос.

" Представете си, че танкерът, с който би трябвало да ни доставят газ потъне или пък пристигна, само че се окаже, че не може да бъде разтоварен, примерно поради стачки в пристанищата? Несериозно е да заложим бъдещето на България на сходни краткотрайни решения. И както към този момент споделих, това е втората стъпка, която ще предприемем, с цел да имаме постоянна и сполучлива стопанска система “, обясни ръководителят на Възраждане.

Костадинов акцентира, че решенията, които ще бъдат взети са дълготрайни, с взор в бъдещето и за десетилетия напред.

" Третата ни стъпка, която също е от изключителна значимост,  ще бъде подхваната още в първия месец. Ще бъде образуван екип за предоговаряне на изискванията за участие на България в Европейски Съюз. Това е наложително!

Истината е, че изискванията, които България би трябвало да извърши за участие в Европейския съюз унищожават родната стопанска система и ни трансформират в суровинен придатък. Краде се българската работна ръка, всичко изтича на открито и се оказва, че ние изнасяме умни хора и злато, а внасяме отпадък. Това в действителност съставлява участието ни в Европейски Съюз. И като споделям, че внасяме отпадък имам поради освен в метафоричен, само че и в дословен смисъл “, безапелационен бе Костадинов.

Сред другите цели, които са си сложили от " Възраждане “ са преустановяване на контракта за американските бази, който е безусловно неравноправен.

" Решенията не са толкоз комплицирани, само че би трябвало да има воля, с цел да бъдат взети и приложени “, сподели в умозаключение доктор Костадин Костадинов.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР